ukenru
litnya-sesiya-parye-planuye-ukhvaliti-rezolyutsiyu-pro-zakhist-prav-krimskikh-tatar

Літня сесія ПАРЄ планує ухвалити резолюцію про захист прав кримських татар

 • 15556 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. На літній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яке пройде з 21 по 24 червня в Страсбурзі в гібридному форматі, планується прийняти всеосяжну резолюцію на підтримку кримських татар. Про це йдеться в проектах порядку денного сесії ПАРЄ, передає УНН.

Деталі

Зокрема, на 23 червня заплановані дебати і голосування по резолюції "Ситуація кримських татар". Автором доповіді з питання кримських татар виступила представниця Піратської партії Ісландії і політичної групи соціалістів, демократів і зелених в ПАРЄ Торхільдур Сунна Аеварсдоттір.

Відзначається, що в рамках тимчасової окупації Російської Федерації АР Крим та міста Севастополя, яка триває вже з 2014 року, кримські татари страждають від грубих порушень і прав.

У ПАРЄ акцентують увагу на тому, що репресії країни-агресора включають тортури, нелюдське поводження, вбивства, зникнення із застосуванням сили. Грубі порушення людських прав здійснюються російськими бойовиками.

У документі зазначається, що бойовики незаконно переміщують кримських татар на територію РФ. У Криму також переслідується робота оглядачів та журналістів, які висвітлюють і відстоюють інтереси і права кримськотатарського народу.

Додамо

За даними звіту моніторингової місії ООН, російські силовики продовжують жорстоко катувати кримських політв'язнів, які утримуються під вартою, в тому числі і журналістів.

У День журналіста в Міністерстві закордонних справ України нагадали, що 9 цивільних журналістів Криму є бранцями Кремля.

Українські Національні Новини

Політика