ukenru
lisova-pozhezha-znischila-nevelike-mistechko-na-zakhodi-kanadi-pislya-kilkokh-dniv-rekordnoyi-speki

Лісова пожежа знищила невелике містечко на заході Канади після кількох днів рекордної спеки

 • 22915 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Лісова пожежа, що почалася після трьох днів рекордних температур, знищила більшу частину невеликого західного канадського містечка Літтон і пошкодила прилеглу гідроелектростанцію. Про це інфорує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Містечко Літтон у центральній частині Британської Колумбії було евакуйоване днем ​​раніше. На цьому тижні в Канаді тричі побито рекорд найвищої температури.

Офіційні особи приготувалися до ще більш спекотної погоди і загрозу нових лісових пожеж через смертельну спеку, яка також спустошила північний захід США з рекордно високими температурами.

"Місто отримало структурні пошкодження, і 90% міста згоріло, в тому числі центр", - сказав Бред Віс, член парламенту від каньйону Міссі-Матскі-Фрейзер.

Він додав, що пожежа також завдала серйозної шкоди гідроелектростанціям Британської Колумбії і шосе, обмеживши під'їзд до Літтона по дорозі.

Вогонь поширився так стрімко, що люди були змушені кинути свої речі і домашніх тварин.

Доповнення

Літтон встановив рекорд в 49,6 градуса за Цельсієм у вівторок. Попередній максимум в Канаді, відомою своїми суворо холодними зимами, становив 45 градусів за Цельсієм, встановлений в Саскачевані в 1937 році.

У середу в цьому районі були зафіксовані сильні пориви вітру до 71 км/год, які ще більше розпалили пожежі.

У Британській Колумбії за п'ять днів було зареєстровано не менше 486 раптових смертей, що майже в три рази перевищує звичайне число, яке відбулося б в провінції за цей період, повідомила в середу Служба коронерів Британської Колумбії.

Українські Національні Новини

Новини Світу