ukenru
lisova-pozhezha-stalasia-na-prykarpatti-yii-zahasyly-pislia-5-hodynnoi-operatsii

Лісова пожежа сталася на Прикарпатті: її загасили після 5-годинної операції

 • 26749 переглядiв

Пожежники загасили лісову пожежу на площі 0,5 га в Івано-Франківській області після 5-годинної операції, що включала повітряну розвідку та 1,5-кілометровий піший перехід через відсутність під'їзних шляхів.

В Івано-Франківській області у гірському районі сталася лісова пожежа, пожежники ліквідували її на площі пів гектара після 5-годинної операції, яка включала повітряну розвідку та 1,5-кілометровий піший перехід через відсутність під'їзних шляхів, повідомили у вівторок у ДСНС України, пише УНН.

Деталі

"Вогнеборці Івано-Франківщини ліквідували пожежу в лісі. Загорання виникло вчора ввечері на околиці села Микуличин Надвірнянського району", - повідомили у ДСНС у Telegram.

Як зазначається, через відсутність під'їзних шляхів рятувальники майже півтора кілометри йшли пішки до місця пожежі на території Ямнянського лісництва. Також здійснювали аеророзвідку.

"П’ять годин знадобилося надзвичайникам для ліквідації загорання площею 0,5 га. Вогнем знищено суху рослинність, чагарники та лісову підстилку", - вказали у ДСНС.

У відомстві закликали людей дотримуватися правил пожежної безпеки, які допоможуть запобігти виникненню пожеж в екосистемах та зберегти довкілля.