ukenru
lishe-12-ukrayintsiv-vvazhayut-meshkantsiv-neschodavno-okupovanikh-teritoriy-kolaborantami-opituvannya

12% українців вважають жителів окупованих територій колаборантами або байдужими - опитування

 • 120369 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. 12% респондентів критично ставляться до тих, хто продовжує жити на окупованих територіях після повномасштабного вторгнення рф. Вони вважають їх колаборантами або байдужими до України. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, інформує УНН.

Деталі

Переважна більшість українців (72%) вважає їх жертвами обставин. На думку респондентів, ті, хто залишився в окупації, хочуть повернення контролю України над окупованими територіями. 16% респондентів важко відповісти.

Залежно від регіону 63-81% вважають жителів окупованих після 24 лютого територій жертвами обставин і не більше ніж 7-17% вважають їх колаборантами чи байдужими до України.

Додатково 

Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2000 респондентів, що проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося 7-13 вересня з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

Доповнення 

Більшість українців, які виїхали за кордон через вторгнення росії, планують повернутися в Україну, лише 7% взагалі не має таких планів.

Українські Національні Новини

Суспільство