ukenru
legendarniy-eksbombardir-shakhtarya-pomer-na-49-mu-rotsi-zhittya

Легендарний ексбомбардир "Шахтаря" помер на 49-му році життя

 • 16567 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. На 49-му році життя припинило битися серце колишнього нападника донецького "Шахтаря" Сергія Ателькіна, інформує УНН з посиланням на сайт "гірників".

Про причини смерті колишнього провідного футболіста донецького клубу інформація не розголошується.

Ателькін дебютував за "Шахтар" у 18-річному віці – у березні 1990 року в чемпіонаті СРСР з "Араратом" (1:0). Того дня розпочалась велика кар’єра чудового нападника. У складі "гірників" Ателькін провів 265 матчів і забив 82 голи. Він на 8-му місці в рейтингу найкращих бомбардирів в історії клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла українська олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики

Ателькін був найкращим снайпером "Шахтаря" у фіналах Кубка України. 1997 року він забезпечив перемогу у вирішальному матчі з "Дніпром" (1:0). 2001-го в поєдинку з київським "ЦСКА" "Шахтар" поступався 0:1 – Сергій зрівняв рахунок на 81-й хвилині та оформив дубль наприкінці додаткового часу (2:1). А ще за рік у фантастичному за напругою протистоянні з "Динамо" Ателькін перевів гру в екстратайм, де потім "Шахтар" вирвав перемогу 3:2.

У кар’єрі Ателькіна був закордонний етап. У другій половині 1990-х він виступав за італійський "Лечче" й португальську "Боавішту".

Зауважимо, що після завершення кар’єри Ателькін багато років працював у селекційному відділі "Шахтаря". Великий досвід у футболі допомагав йому розгледіти таланти, які згодом розкривалися в клубі, залучати перспективних гравців як до Академії, так і до першої команди.

Українські Національні Новини

Спорт