le-pen-niderlandtsi-povynni-maty-pravo-holosu-shchodo-svoho-maibutnoho-v-yes-yak-tse-zrobyly-brytantsi

Ле Пен: нідерландці повинні мати право голосу щодо свого майбутнього в ЄС, як це зробили британці

 • 13003 переглядiв

Марін Ле Пен підтримує ідею нідерландського референдуму щодо членства в ЄС після перемоги партії Герта Вілдерса на виборах у Нідерландах. Ле Пен наголошує на праві на самовизначення, відзначаючи важливість відновлення інститутів ЄС та збереження євро у Франції.

Після перемоги "Партії свободи" (PVV) Герта Вілдерса на виборах у Нідерландах лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен заявила, що нідерландці мають право вирішити своє майбутнє в ЄС, як це зробили британці. Про це вона сказала в інтерв'ю радіо FranceInter, пердає Euractiv, пише УНН.

Деталі

Передвиборча платформа Вілдерса пропонувала організувати референдум щодо членства Нідерландів в ЄС, що Ле Пен привітала.

Хороша новина – це коли люди можуть висловитися. Погана новина, коли, як у 2005 році, їм нав’язують договір. Нідерландський народ має обрати свою долю, як це зробив британський народ,

– сказала вона.

За словами Ле Пен, перемога Вілдерса демонструє, що європейці "оскаржують функціонування ЄС" і хочуть "контролювати імміграцію". Ле Пен розкритикувала інституції ЄС, заявивши, що вони потребують повної перебудови. Вона також уточнида, що Євросоюз не повинен розпастися, а Франція має зберегти валюту євро.

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, у Нідерландах ультраправа "Партія свободи" (PVV) Герта Вілдерса лідирує на дострокових парламентських виборах. Вже підраховано 98,5% голосів. Зазначається, що ультраправа "Партія свободи" Герта Вілдерса  може претендувати на 37 мандатів у парламенті Нідерландів – тобто на 20 більше, ніж вона має тепер

Герт Вілдерс виступає проти членства України в НАТО та ЄС. До повномасштабного вторгнення він виступав проти асоціації України з ЄС і санкцій проти росії, а 24 лютого 2022 року хоч і засудив російське вторгнення, але відзначив, що "Захід зробив величезну помилку", коли не оголосив про неможливість вступу України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте стає фаворитом на посаду генсека НАТО

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Без плитки і лав: Кіпер скасував одеські тендери на 13 млн грн

     • 14372 переглядiв