ukenru
lavrov-spodivayetsya-na-rezultativniy-dialog-ombudsmeniv-ukrayini-i-rf-schodo-uvyaznenikh

Лавров сподівається на результативний діалог омбудсменів України і РФ щодо ув'язнених

 • 10526 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. На мінському переговорному майданчику тривають процеси щодо можливого обміну утримуваних на Донбасі за принципом "всіх на всіх". Щодо українських військовополонених і політичних ув'язнених так само ведеться діалог, зокрема, на рівні уповноважених з прав людини, заявив під час прес-конференції глава МЗС Росії Сергій Лавров, зазначивши, що сподівається на конструктивні переговори омбудсменів, передає кореспондент УНН.

"Зараз ми як і раніше підтримуємо процеси, які повинні завершити, продовжити обмін полоненими на Донбасі відповідно до мінських домовленостей "всіх на всіх". У контактній групі ці питання обговорюються", - сказав глава МЗС РФ.

За його словами, у той же час він "не спостерігає конструктивності" від української сторони.

"Що стосується осіб, які затримані в РФ безвідносно подій, які тривають на Донбасі, - у нас є уповноважений з прав людини. В Україні теж є пані Денісова. Я так розумію, вона зараз перебуває в РФ. Вони зараз ведуть щодо цього діалог. Сподіваюся, він буде результативним, і, якщо будуть досягнуті домовленості, то вони будуть виконані", - заявив Лавров.

Раніше Лавров заявив, що говорити про долю захоплених у районі Керченської протоки українських моряків можна буде після суду.

Українські Національні Новини

Політика