lavrov-letiv-na-zustrich-obsie-inshym-marshrutom-bolhariia-vidmovylas-propuskaty-zakharovu-roszmi

лавров летів на зустріч ОБСЄ іншим маршрутом: Болгарія відмовилась пропускати захарову - росЗМІ

 • 40942 переглядiв

сергій лавров прибув до Північної Македонії на зустріч ОБСЄ через Грецію після того, як Болгарія закрила повітряний простір для його літака, через те що на борту перебувала прес-секретар росії марія захарова. Кілька країн, включаючи Україну та три країни Балтії, не візьмуть участі у зустрічі через присутність міністра закордонних справ росії сергія лаврова.

Міністр закордонних справ рф сєргєй лавров прибув у столицю Північної Македонії на міністерську зустріч ОБСЄ через Грецію, а не Болгарію – нібито через рішення Софії, що дозвіл на проліт не стосується речниці МЗС рф марії захарової. Про це повідомляють росЗМІ, пише УНН.

Деталі

лавров вже прибув до Скоп’є, його літак прямував над Туреччиною і Грецією, хоча спершу очікували, що борт МЗС рф полетить через Болгарію. 

Як стало відомо, болгарська сторона відмовила у прольоті літака глави МЗС рф, якщо на борту буде перебувати офіційна речниця російського дипломатичного відомства марія захарова,

– пишуть росЗМІ.

У розпорядженні видання нібито є відповідна нота офіційної Софії, де зазначено, що дозвіл на проліт російської делегації "не стосується директора департаменту інформації та друку МЗС росії марії захарової, яка фігурує у санкційному списку".

Як відомо, лавров також знаходиться під санкціями ЄС.

Нагадаємо

Як писав УНН, кілька країн, включаючи Україну та три країни Балтії, не візьмуть участі у зустрічі ОБСЄ через дозвіл на участь міністра закордонних справ росії сергія лаврова. Інші країни також не згодні, але вирішили не заявляти про свою позицію публічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель пояснив присутність Лаврова на саміті ОБСЄ

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві негода встановила рекорд

     • 60609 переглядiв

    У Кривому Розі чутні вибухи - ЗМІ

     • 26860 переглядiв

    "Цілі незмінні" - Ігнат про нічну російську атаку дронів

     • 31154 переглядiв