laureata-nobelivskoi-premii-myru-zasudyly-do-tiuremnoho-terminu-v-banhladesh

Лауреата Нобелівської премії миру засудили до тюремного терміну в Бангладеш

 • 33091 переглядiв

Нобелівський лауреат Мухаммад Юнус, який створив мікрокредитування, був засуджений до тюремного ув'язнення за порушення трудового законодавства разом з трьома співробітниками своєї компанії. Він був звільнений під заставу з правом на апеляцію.

Лауреат Нобелівської премії миру 2006 року Мухаммад Юнус отримав півроку в'язниці за порушення трудового законодавства. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Суд висунув Мухаммаду Юнусу понад 100 звинувачень. Серед іншого його звинувачують у відмові зберегти робочі місця 101 службовцю його компаній, у відсутності фонду соціального забезпечення, у невиплаті 5% дивідендів працівникам.

Крім нього, до штрафів і півроку в'язниці засуджено ще трьох співробітників компанії Grameen, заснованої Юнусом. У тому числі генеральний директор Grameen Telecom Ашрафул Хасан.

Королева Данії Маргрета II зречеться престолу на користь старшого сина31.12.23, 20:58

Хаджа Танвір, один з адвокатів Юнуса, заявив, що справа політично мотивована, а влада переслідує Юнуса, вбачаючи в ньому потенційного політичного конкурента.

Після винесення вироку суддя випустила засуджених під заставу. Також суд дав їм один місяць на подання апеляції до Високого суду, щоб оскаржити рішення.

Контекст

Професору економіки Мухаммаду Юнусу 83 роки. Його вважають родоначальником мікрокредитування в Бангладеш. Він є творцем так званого "банку для бідних". У 70-ті роки Юнус почав видавати кредити розміром менше 100 доларів під низький відсоток. Згодом ця ідея призвела до створення Grameen Bank, який надавав банківські послуги найбіднішим верствам населення. У 1996 році Юнус став радником уряду Бангладеш, а в 2006 році отримав Нобелівську премію миру за свій соціально орієнтований проєкт кредитування.

Нобелівську лауреаткуа Світлану Алексієвич можуть позбавити квартири в Мінську: що відомо20.12.23, 18:51

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість жертв ракетного обстрілу Києва зросла до 29

     • 37461 переглядiв