kytai-dozvolyv-bezvizovyi-vizd-dlia-hromadian-shesty-krain

Китай дозволив безвізовий в'їзд для громадян шести країн

 • 14439 переглядiв

Китай надає безвізовий в'їзд громадянам шести країн для ділових, туристичних або сімейних візитів терміном до 15 днів з 1 грудня 2023 року по 30 листопада 2024 року з метою стимулювання туризму та економічного відновлення.

Кітай тимчасово надасть безвізовий в'їзд громадянам Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Іспанії та Малайзії у новій спробі активізувати туризм та пожвавити відновлення своєї економіки після пандемії COVID-19. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

З 1 грудня 2023 року по 30 листопада 2024 року громадянам цих країн, які в'їжджають до КНР на термін не більше 15 днів з діловими та туристичними цілями, для відвідування родичів та друзів чи транзиту буде не потрібна віза,

- повідомила у п'ятницю пресслужба МЗС Китаю.

Деталі

Останнім часом Китай вживає заходів, включаючи відновлення міжнародних авіамаршрутів, щоб відродити свій туристичний сектор після трьох років суворих заходів щодо COVID-19, які в основному закрили його кордони для зовнішнього світу.

Уряд також прагне відновити свій імідж у світі після непорозумінь з багатьма західними країнами з різних питань, включаючи COVID, права людини, Тайвань і торгівлю.

Вимоги тестів на коронавірус для тих, хто в'їжджає в Китайську народну республіку, були зняті в серпні.

У листопаді Пекін додав Норвегію до списку 54 країн, громадяни яких мають право на безвізовий транзит через Китай.

Доповнення

Нещодавнє опитування Pew Research Center у 24 країнах показало, що погляди на Китай були загалом негативними: 67% респонденти висловили негативні погляди. Більша частина опитаних заявили, що Китай втручався у справи інших країн і не враховуючи їх інтереси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай зробив пропозиції компанії Apple щодо нових можливостей для розвитку на внутрішньому ринку

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Китай дозволив безвізовий в'їзд для громадян шести країн

     • 14439 переглядiв

    Перші результати ІТ-коаліції: Латвія передала обладнання для ЗСУ

     • 13971 переглядiв

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Запоріжжя

     • 24341 переглядiв