ukenru
kuryatina-podorozhchala-v-yes-ale-podeshevshala-v-ukrayini-1

Курятина подорожчала в ЄС, але подешевшала в Україні

 • 11366 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. За місяць ціни на курятину в Євросоюзі зросли на 0,5%, передає УНН з посиланням на статистичну звітність Європейської комісії.

Водночас, в Україні за місяць курятина подешевшала на 8,07%, про що свідчать дані "Інфляційного барометру".

Станом на 27 червня курятина лишається найдоступнішим видом м'яса в Україні. Кілограм продукту, в середньому, коштує 104,4 грн. Тоді як кілограм свинини - 115,6 грн, кілограм яловичини - 153,9 грн.

Раніше УНН повідомляв, що вартість курятини в Україні нижча, ніж у країнах ЄС. Так, наприклад, курятина у Києві коштує на 17,7% дешевше, ніж у Варшаві, і у 2,3 раза доступніша, ніж у Берліні.

Нагадаємо, що минулого року Україна піднялася на 6-те місце у світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна — серед трьох головних постачальників.

Основний експортер України — агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка. Частка його компанії в загальному експорті продукту становить 88%.

За прогнозами німецьких експертів, у 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.

Українські Національні Новини

Економіка