kuleba-zustrivsia-iz-borrelem-obhovoryly-pryskorennia-postachannia-ppo-i-dopomohu-yes-u-vidnovlenni-ukrainy

Кулеба зустрівся із Боррелем: обговорили прискорення постачання ППО і допомогу ЄС у відновленні України

 • 21779 переглядiв

Кулеба обговорив з Боррелем шляхи прискорення поставок засобів протиповітряної оборони в Україну, збільшення оборонного виробництва в ЄС, використання заморожених активів росії на користь України, а також надання подальшої допомоги ЄС у відновленні України, включаючи відновлення лікарні "Охматдит" у Києві.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч з високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем, на якій обговорили шляхи прискорення поставок засобів ППО в Україну, використання заморожених активів росії, а також надання подальшої допомоги ЄС у відновленні України, повідомляє УНН із посиланням на МЗС. 

Деталі 

Як вказали в МЗС, дипломати обговорили шляхи прискорення постачання зброї та боєприпасів в Україну, зокрема засобів протиповітряної оборони, у зв'язку із збільшенням інтенсивності ударів з боку росії.

Я також наголосив на важливості подальшого збільшення європейського оборонно-промислового виробництва і повторно звернувся до урядів ЄС з проханням направити інвестиції безпосередньо до українських виробників озброєнь. Українські компанії можуть виробляти більше, якщо матимуть більше ресурсів, а інвестиції в них – це найшвидший спосіб надати додаткову зброю нашим воїнам на фронті

 – зазначив Кулеба.

До того ж, як повідомляється, дипломати обговорили використання заморожених активів росії на користь України і приділили особливу увагу подальшій допомозі ЄС у відновленні України.

Кулеба також подякував ЄС за готовність надати додаткове обладнання та допомогу у відновленні лікарні "Охматдит" у Києві.

Кулеба зустрівся з Блінкеном у Вашингтоні: обговорили протиповітряну оборону України та саміт НАТО09.07.24, 22:23

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщину вночі залетів ворожий дрон: його знищили

     • 23103 переглядiв