kuleba-zaiavyv-shcho-shche-dekilka-krain-boikotuvatymut-zasidannia-obsie

Кулеба заявив, що ще декілька країн бойкотуватимуть засідання ОБСЄ

 • 26327 переглядiв

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що має підтвердження від ще декількох країн, що вони не братимуть участь в міністерському засіданні ОБСЄ через рішення допустити на нього голову мзс рф сергія лаврова. Про це він повідомив журналістам у штаб-квартирі НАТО, передає кореспондент УНН.

Є чотири країни, які офіційно заявили, що вони не будуть на міністерському засіданні – це Україна та країни Балтії. Є країни, які підійшли сьогодні до мене й сказали, що ми сьогодні тут, але ми не будемо на міністерському засіданні, тому що ми з цим не згодні, але ми не будемо про це говорити публічно, тому що не хочуть когось ображати. Є країни, які не підходили сьогодні, але я знаю, що вони сьогодні ввечері будуть на вечері в Скоп'є, де не буде лаврова, але не будуть завтра на офіційній частині, де буде лавров 

- розповів Кулеба.

Він зазначив, що в сухому залишку країни, які не згодні з участю лаврова більше ніж чотири, але кожна країна сама вирішує яким чином реагувати та проявляти цю незгоду.

"Ми поважаємо це", - додав міністр.

Доповнення

Спершу Україна заявила, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ через рішення допустити на нього голову мзс рф сергія лаврова.

Згодом стало відомо, що міністри закордонних справ країн Балтії також не братимуть участі у зустрічі Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, на якій буде присутній міністр закордонних справ росії сергій лавров.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У московському ТЦ обвалилася стеля, постраждала одна людина

     • 23494 переглядiв