kuleba-ukrayina-pragne-vidnoviti-vidnosini-z-afrikoyu-yaki-vtratila-naprikintsi-1990-kh

Кулеба: Україна прагне відновити відносини з Африкою, які втратила наприкінці 1990-х

 • 57987 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до ПАР наголосив на важливості відновлення відносин з Африкою. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МЗС України.

Цитата

«Ми хочемо відновити відносини, які у нас були — відносини, які ми втратили наприкінці 90-х через заглиблення у власні внутрішні проблеми та потребу зосередитися на нашому поверненні до Європи, до якої ми належимо географічно, історично та культурно», - зазначив міністр.

Голова МЗС наголосив на важливості підтримки сталих зовнішньополітичних контактів для збереження міцних відносин між країнами.

«Не має бути жодних перерв у відносинах між країнами, як і між людьми, тому що країни за своєю суттю дуже подібні на людей: у них є свої упередження, принципи, свої страхи, амбіції і прорахунки своїх амбіцій. Але перший урок, який слід винести, полягає в тому, що будь-яка перерва в дипломатії значно підвищує ціну повернення до неї», - сказав він.

Доповнення

Серед викликів сьогодення міністр виокремив один із наративів російської пропаганди - поділ на так звані «Захід» і «Глобальний Південь». На думку глави МЗС України, такий поділ є хибним.

«Чи справедливо буде сказати, наприклад, щодо Африки, що серед африканських країн є одностайність у всіх ключових питаннях міжнародних справ, включно з російською агресією проти України? Ні. Те, як ви голосуєте і як ви підтримуєте відносини з Україною чи росією, демонструє, що кожна країна особлива», - зауважив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та ПАР виводять співпрацю на новий рівень - Кулеба

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Донецьку "бавовна": ймовірно, є приліт

     • 55508 переглядiв