kuleba-rozpoviv-pro-prystrasti-shcho-vyruvaly-u-dyplomatychnomu-koli-naperedodni-rishennia-yevrorady

Кулеба розповів про пристрасті, що вирували у дипломатичному колі напередодні рішення Євроради

 • 40385 переглядiв

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, підкреслив рішучість і віру як ключові закулісні фактори в отриманні підтримки ЄС у переговорах про членство України, незважаючи на сумніви щодо позиції Угорщини. Європейська Рада вирішила розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою.

"Ми не вийдемо з цієї зали, поки не ухвалимо рішення", — процитував слова одного з європейських лідерів очільник українського дипломатичного відомства. Про пристрасті що вирували впродовж останнього тижня розповів Міністр МЗС Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Ми не вийдемо з цієї зали, поки не ухвалимо рішення", — сказав один з європейських лідерів сьогодні. І це лише частково передає напругу останнього тижня.

– написав в Інстаграм Дмитро Кулеба.

Деталі

Рішенню Євроради про відкриття переговорів про вступ України в ЄС передувало багато дипломатичних перемовин. Зокрема, Україна не була певна в позиції Угорщини щодо її підтримки в ЕроРаді.

"У понеділок після зустрічі з угорським міністром я попросив трохи часу для дипломатії. Дякую, що ви повірили і чекали. За лаштунками вирували події, холодний розрахунок та пристрасті", –поділився переживаннями Кулеба. Міністр українського МЗС наголосив на тому, що саме рішучість і віра в перемогу творять історію. "Коли всі говорили, що результату не буде, Президент вірив у перемогу і працював на неї",

 – відзначив дипломат.

Він також зазначив, що у Європі є достатньо сил, які розуміють, що членство України в ЄС — це безпека і процвітання Європи.

"Наш народ, наші воїни заслужили цю перемогу. Перемогу, що є складовою нашої великої перемоги, яка так само неодмінно буде 🇺🇦", 

– резюмував Кулеба.

Нагадаємо

14 грудня Президент Європейської Ради Шарль Мішель повідомив про рішення ЄС розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Євроради про початок переговорів України про вступ і наголосив, що це перемога, яка надихає,

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сумщина: арміці рф атакували регіон 19 разів за добу

     • 110351 переглядiв