ukenru
kuleba-pro-doktrinu-russkiy-donbas-nikomu-ne-zaboroneno-pisati-fantastichni-romani

Кулеба про доктрину "Русский Донбас": нікому не заборонено писати фантастичні романи

 • 12987 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Україна розуміє всі ризики і готова до них, заявив сьогодні на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи "інтеграційний форум" террористів, де обговорювали доктрину "Русский Донбасс", передає кореспондент УНН.

Цитата

"Нікому не заборонено писати фантастичні романи або документи, які нагадують твори фантастів… Нічого нового немає, вони можуть що завгодно собі схвалювати, але ми розуміємо всі ризики і готові до них", - заявив міністр.

Деталі

Кулеба підкреслив, що загроза Україні була створена у 2014 році, з початком російської агресії, з появою її збройних сил в Автономній Республіці Крим, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей.

З тих пір, зауважив дипломат, стратегія України була дуже чіткою – враховувати всі ризики, всі можливі сценарії подій, базуючись на принципі невідворотнього повернення українських територій, виведення російських військ і відновлення суверенітету України у цих регіонах.

Що було раніше

Як повідомив сьогодні спікер української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович, в окупованому РФ Донецьку другий день проходить "інтеграційний форум", на якому "обговорюють доктрину "Русский Донбас".

"Цей документ представлений як, "... програмне ідеологічне обгрунтування культури і цінностей "Русского мира" як об'єднуючого початку Росії і Донбасу", - написав Арестович.

Напередодні стало відомо, що в тимчасово окупований Донецьк прибули російські пропагандисти, у тому числі, головний редактор Russia Today Маргарита Симоньян.

У контексті згаданих подій, у Кремлі сьогодні прокоментували питання "приєднання Донбасу до Росії".

Так, зі слів представника Кремля, Росія не збирається "повертати" український Донбас, але продовжить нібито "захищати інтереси російськомовного населення".

Українські Національні Новини

Політика