ukenru
kuleba-obgovoriv-z-shefchovichem-energetichne-zakonodavstvo-ta-gazogin-kremlya

Кулеба обговорив з Шефчовічем енергетичне законодавство та газогін Кремля

 • 8506 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба подякував європейській стороні за позитивну оцінку гармонізації українського законодавства відповідно до європейських норм в енергетичній сфері, особливо у питаннях транзиту, та наголосив, що Уряд продовжить роботу у цьому напрямку. Про це він сказав під час зустрічі з Віце-президентом ЄК з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовічем 5 листопада у Брюсселі, передає УНН з посиланням на Євроінтеграційний портал, яким опікується Офіс віце-прем'єра.

"Подальша імплементація оновленого т.зв. "енергетичного" Додатку (XXVII) до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС наближає нас до головної мети - повної інтеграції ринків газу та електроенергії", - заявив Дмитро Кулеба.

Він додав, що на порядку денному "створення механізму оцінки проектів законів європейською стороною щодо їхньої сумісності з правом ЄС, а також спільного моніторингу ухвалених актів", зазначають в Офісі.

За його словами, це єдиний шлях забезпечити енергетичну безпеку України. У цьому контексті віце-прем’єр наголосив на загрозах, які несе із собою будівництво газопроводу "Північний потік-2" для всього регіону.

"Ми вітаємо імплементацію оновленої "газової директиви", яка передбачає застосування правил газового ринку ЄС (доступ третіх сторін, тарифне регулювання, роз'єднання та прозорість) до газогонів до та з третіх країн", - заявив він.

Кулеба також зазначив, що у деяких європейських столицях, на жаль, досі бракує розуміння загроз, які несуть енергетичні проекти Кремля для стабільності та миру у Європі.

Віце-прем’єр-міністр також приділив особливу увагу прагненню України зробити свій внесок у протидію кліматичним змінам.

"Україна готова долучитися до реалізації цілей, визначених новим Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у "Новій зеленій угоді" для Європи. Для цього ми пропонуємо розпочати офіційний кліматичний діалог за участі Єврокомісії, багатосторонніх банків розвитку та інших зацікавлених організацій для забезпечення прозорого та ефективного процесу розробки проекту другого національно визначеного внеску України до Паризької кліматичної угоди", - сказав Дмитро Кулеба.

Віце-прем’єр зазначив, що триває робота над реалізацією зобов’язань України щодо проблем змін клімату у рамках Угоди про асоціацію.

Як повідомляв УНН, 30 жовтня стало відомо, що данське енергетичне агентство дало дозвіл на будівництво ділянки газопроводу "Північний потік-2", який проходить по континентальному шельфу Данії на південному сході від острова Борнхольм в Балтійському морі.

Українські Національні Новини

Політика