kuleba-nazvav-chotyry-priorytety-ukrainskoi-delehatsii-na-zasidanni-holiv-mzs-krain-yes

Кулеба назвав чотири пріоритети української делегації на засіданні голів МЗС країн ЄС

 • 25987 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав чотири пріоритети української делегації на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, повідомили у МЗС, пише УНН.

Деталі

Зі слів Кулеби, делегація України приділить ключову увагу переговорів та виступів у Брюсселі чотирьом пріоритетним рішенням щодо України, які очікуються цього тижня: рішення Євроради щодо відкриття переговорів про вступ України до ЄС, схвалення довгострокової програми підтримки України на 2024-2027 роки, фінансування військової допомоги для нашої держави та ухвалення 12 пакету санкцій ЄС проти рф.

Сьогодні я приїхав в Брюссель з дуже конкретним результатом. З чотирьох законів, які Україна мала ухвалити відповідно до доповіді Єврокомісії до березня 2024 року, три були ухвалені парламентом і підписані Президентом. Четвертий закон вже зареєстрований у парламенті та буде ухвалений. Ми розраховуємо, що ЄС ухвалить рішення про відкриття переговорів про членство України на саміті Європейської Ради вже за кілька днів

- сказав Кулеба.

За словами міністра, другим пріоритетом стане наповнення Українського фонду (Ukraine Facility), який забезпечить надійну та довгострокову підтримку ЄС для України на 2024-2027 роки.

"Ще однією важливою темою стане забезпечення наповнення Європейського Фонду миру, щоб Європейський Союз був здатен і надалі надавати Україні необхідну зброю та боєприпаси, посилювати обороноздатність нашої держави в її боротьбі проти російської агресії", - підкреслив глава МЗС України.

Четвертим пріоритетом стане ухвалення 12-й пакету санкцій ЄС задля обмеження можливостей рф продовжувати агресію.

Нагадаємо

Боррель перед самітом ЄС підтримав переговори про членство України та продовження військової підтримки.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленського запросили у США виступити перед сенаторами

     • 31706 переглядiв