kristalinu-heorhiievu-obraly-na-posadu-dyrektora-rozporiadnyka-mvf-na-druhyi-termin

Крісталіну Георгієву обрали на посаду директора-розпорядника МВФ на другий термін

 • 37277 переглядiв

Крісталіна Георгієва була одноголосно затверджена на другий п'ятирічний термін на посаді директора-розпорядника МВФ, починаючи з 1 жовтня 2024 року, і отримала високу оцінку за ефективне керівництво під час глобальних викликів.

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду, одноголосно підтримала обрання Крісталіни Георгієвої на другий п'ятирічний термін на посаді директора-розпорядника, що розпочнеться 1 жовтня 2024 року. Пише УНН із посиланням на МВФ.

Відповідно до процедури, яку було встановлено 13 березня 2024 року, Рада провела декілька засідань, у ході яких, зокрема, обговорювали кандидатуру пані Георгієвої, яка була єдиною претенденткою на посаду.

Рада МВФ високо оцінила ефективне лідерство Крісталіни Георгієвої, яка успішно керувала фондом під час глобальних викликів. За її керівництва МВФ схвалив понад 360 мільярдів доларів нового фінансування з початку пандемії для 97 країн, полегшив обслуговування боргу для найбідніших членів, ввів нові фінансові механізми та збільшив фондові квоти. Важливим досягненням було введення третього представника країн Африки на південь від Сахари до Ради директорів МВФ.

"Зазираючи в майбутнє, Наглядова Рада вітає постійний акцент пані Георгієвої на питаннях макроекономічної та фінансової стабільності, а також забезпечення того, щоб Фонд продовжував адаптуватися та розвиватися для задоволення потреб усіх своїх членів. Вона визнає її зосередженість на зміцненні підтримки Фондом своїх членів шляхом ефективного консультування з питань політики, розвитку потенціалу та фінансування. Наглядова Рада з нетерпінням чекає на продовження тісної співпраці з Директором-розпорядником" - пишуть у заяві.

Нагадаємо

МВФ визнав борг України стійким і не планує реструктуризації чи списання боргів перед МВФ, оскільки периметр реструктуризації боргу не включає багатосторонні борги.

Ірина Колеснік

Економіка

Популярні

Новини по темі

Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot

 • 107052 переглядiв

Українська режисерка Таню Муіньо зняла кліп для Дуа Ліпи

 • 135148 переглядiв