ukenru
krimske-zalishayetsya-naygaryachishoyu-tochkoyu-na-luganskomu-napryamku-a-lisenko

Кримське залишається найгарячішою точкою на луганському напрямку - А.Лисенко

 • 11352 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Селище Кримське залишається головною гарячою точкою на Луганському напрямку. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент УНН.

"На Луганському напрямку головною гарячою точкою залишається село Кримське Новоайдарського району. З 2-ї ночі до світанку бойовики провели там два масованих артилерійсько-мінометні обстріли кожен з яких тривав понад дві години. На рівні зі ствольною артилерією, ворог застосував РСЗВ "Град", 120 реактивних снарядів, 70 снарядів до гаубиць калібром 52-мм, а також понад 120 мін різного калібру. Саме стільки боєприпасів, завезених з російських військових складів сил окупанта, випустили на позиції сил АТО у Кримському", - повідомив він.

А.Лисенко також розповів, що ворог дістав з артилерії і тиловий район - село Смолянинове, що майже за 20 кілометрів від лінії зіткнення.

"Туди прилетіло 15 снарядів, випущених бойовиками. Встановлено, що важкі гармати та ракетні системи залпового вогню, використані під час вчорашніх актів агресії, ворог тримає поблизу окупованого селища Сентянівка", - зазначив А.Лисенко.

Він також повідомив, що вчора у Попаснянському районі випадки порушення режиму перемир'я носили епізодичний характер та були нетривалими - по 20 хвилин в середньому.

"Важкого озброєння противник на цих рубежах не застосовував. Епіцентр бойових дій на цій ділянці фронту, змістився з Троїцького, де вчора було абсолютно спокійно до Новоолександрівки. Там противник широко застосував легке озброєння, в тому числі і снайперські гвинтівки. У Станиці Луганській ворог відкривав вогонь вже після заходу сонця з гранатометів та стрілецької зброї", - розповів речник.

Всього минулої доби на Луганському напрямку, за його словами, противник здійснив 16 обстрілів, чверть яких - з важкого озброєння.

Нагадаємо, у Міноборони констатують зростання інтенсивності бойових дій на Донбасі.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП