kreml-veponizuye-istoriyu-dlya-prischeplennya-antizakhidnitstva-u-svidomosti-rosiyan-britanska-rozvidka

кремль вепонізує історію для прищеплення антизахідництва у свідомості росіян - британська розвідка

 • 161373 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. З боку керівництва рф посилюється вепонізація історії, спрямована на прищеплення антизахідництва у свідомості російського населення та залякування його безпосередніх західних сусідів, ідеться у новому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"Вепонізація історії російським керівництвом посилюється, що спрямовано на прищеплення антизахідництва у свідомості російського населення і залякування його безпосередніх західних сусідів", - сказано у звіті.

Деталі

Як приклад МО Британії наводить публікацію держархівом росії збірки документів "Про історичну єдність росіян та українців". "Вона відкривається статтею президента росії володимира путіна на цю тему в липні 2021 року, за якою одразу слідує його звернення про ситуацію в Україні, зроблене 21 лютого 2022 року, напередодні вторгнення", - вказують у британській розвідці.

У книзі представлено 242 документи, починаючи з 11-го століття до 20-го століття, які, як повідомили у МО Британії, "використовуються для виправдання нинішньої політики кремля та підтримки твердження про те, що іноземна підривна діяльність перетворила Україну на "антиросійську країну". Документи, як вказано, супроводжуються пояснювальними коментарями путіна.

Також у МО Британії згадали про нібито написану експрезидентом рф дмитром медведєвим статтю від минулого тижня про історію російсько-польських відносин, де він "звинуватив Польщу у проведенні агресивної ревізіоністської "русофобської" політики" і супроводив це погрозами, "що росія та білорусь у разі потреби зможуть дати адекватну військову відповідь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відповідає типовій російській риториці": британська розвідка оцінила заяву путіна про "Кинджали" над Чорним морем

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Втрати ворога у живій силі значно зросли - Тарнавський

     • 272772 переглядiв

    МОЗ: за тиждень через COVID-19 померли понад 50 людей

     • 189626 переглядiв

    Вінницька міська рада хоче пропіаритись на мільйон за добу

     • 479006 переглядiв

    Атака рф на Київщину: поліція показала наслідки

     • 816195 переглядiв