ukenru
kreml-i-rpts-shantazhuyut-inshi-tserkvi-schob-voni-ne-viznavali-ptsu-epifaniy

Кремль і РПЦ шантажують інші церкви, щоб вони не визнавали ПЦУ – Епіфаній

 • 9204 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Росія задіяла усі можливі засоби, щоби Православні Церкви якомога довше не визнавали Українську Церкву. Про це заявив Предстоятель ПЦУ Епіфаній, передає УНН з посиланням на релігійно-інформаційну службу України (РІСУ).

"Зараз ми добиваємося визнання нашого автокефального статусу. Але, на жаль, з боку російської держави і Російської православної церкви бачимо тотальний спротив. На рівні держави і на рівні Церкви ведуться перемовини з іншими Православними Церквами. Декого лякають, декого спонукають, на інших певною мірою впливають, бо до цього часу РПЦ мала вплив на Помісні Церкви", - повідомив Епіфаній.

На думку Митрополита, спроби заблокувати визнання ПЦУ приречені на поразку.

"Розколу у зв’язку з українським питання у світовому православ’ї не станеться. Не справившись із завданням, яке було поставлено РФ перед РПЦ: не допустити автокефалії та надання Томосу Українській Церкві, вони намагаються зараз привнести розкол у світове православ’я. Тобто поділити ту частину православних, які підтримують Російську Церкву і ту частину, яка підтримує Вселенського Патріарха. Я вірю, що цього розколу не буде. Вже зараз ми бачимо, що думки тих Церков, які спершу були негативно налаштовані проти ПЦУ, змінюються", - зазначив він.

За словами Митрополита, рано чи пізно ПЦУ визнають усі Церкви.

"Пройшло небагато часу, всього три місяці, з часу отримання Томосу, тому вірю, що поступово, Церква за Церквою будуть нас визнавати. Але залишаться і такі, що не визнають ПЦУ. Напевно, що останньою буде РПЦ, яка ніколи не змириться з тим, що ми отримали автокефалію", - підкреслив предстоятель ПЦУ.

Раніше УНН повідомляв, що митрополит Епіфаній сказав, коли закінчиться війна на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика