ukenru
kravchuk-rozpovila-yak-karantin-dopomig-vnutrishnomu-turizmu-ukrayini

Кравчук розповіла, як карантин допоміг внутрішньому туризму України

 • 11492 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У 2020 році карантинні обмеження зіграли у плюс і українці стали відкривати для себе українські туристичні маршрути. Про це на своїй сторінці у Facebook написала народна депутатка України від фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук, передає УНН.

“У своєму попередньому пості про кіно в Україні я вже згадувала, що наша земля надзвичайно багата на неймовірні краєвиди та локації для зйомок. І у 2020-му українці також стали відкривати їх для себе як туристичні маршрути. Ось так карантинні обмеження зіграли в плюс внутрішньому туризму. Але все ж ми віримо, що дуже скоро гостинність України зможуть гідно оцінити й іноземні туристи”, - написала Євгенія Кравчук.

Вона зазначила, що Державне агентство розвитку туризму та Мінкульт весь рік працювали для налагодження іноземного туризму. Зокрема, у Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики було розроблено та презентовано проект Закону України “Про туризм”.

“Законодавство, яке маємо на сьогоднішній день, не просто несистематизоване та має правові прогалини, а й морально застаріле і не може задовольнити потреб туристичного ринку сучасності. Профільний комітет законопроект розглянув і схвалив, і вже у лютому чекаємо на нього в залі для голосування за основу”, - додала депутатка.

За її словами, також нарешті затверджено Порядок встановлення категорій готелям. Необхідність в цьому була вже давно, і тепер ми зможемо забезпечити якісний сервіс усім мандрівникам.

“У 2020-му були проведені чисельні маркетингові кампанії щодо популяризації внутрішнього туризму в Україні у кожній області за участю провідних громадських діячів та відомих особистостей. За підтримки Мінкульту були створені онлайн-маршрути для сільського туризму Village Routes… Поглянувши на фото, ви здивуєтеся, яку красу можна побачити, не виїжджаючи з країни. Плюс під кожним об’єктом детально розписано, як саме там краще провести час, на скільки їхати, де ліпше заночувати або пообідати. Завдяки Володимиру Зеленському було запущено проект Мандруй Україною, покликаний відкрити кожному все багатство туристичних принад, які до цього були дещо обділені увагою”, - сказала Кравчук.

Нагадаємо, в Україні презентували проморолик про туристичний Чорнобиль.

Українські Національні Новини

Політика