ukenru
krashchi-filmy-z-heri-oldmenom-vid-li-harvi-osvalda-do-vinstona-cherchyllia

Кращі фільми з Гері Олдменом: від Лі Гарві Освальда до Вінстона Черчилля

 • 29274 переглядiв

Гері Олдмен, триразовий лауреат премії "Оскар", сьогодні святкує свій день народження.

Сьогодні, 21 березня, свій 63-й день народження святкує британський актор, триразовий володар "Оскара" Гері Олдмен. УНН підготував для вас добірку фільмів з цим артистом, талантом якого захоплюються і інші колеги по цеху – від Бреда Пітта до Денієля Редкліффа.

"Джон Ф. Кеннеді. Постріли в Далласі" (1991 рік)

В цьому драматичному фільми Гері Олдмен виконав роль Лі Харві Освальда, якого обвинувачують у вбивстві президента США Джона Кеннеді.  

Режисером стрічки виступив Олівер Стоун, а акторський склад, окрім Олдмена, представляють Кевін Костнер, Томмі Лі Джонс, Кевін Бейкон та Джо Пеші.

Події в стрічці розгортаються після вбивства Кеннеді. Фільм представляє собою суміш історичної драми та політичного детектива.

Дракула (1992 рік)

Екранізація класичного готичного роману Брема Стокара від легендарного режисера Френсіса Форда Копполи. У фільмі Гері Олдмену випала честь втілити роль самого графа Дракули. І британський актор блискуче з нею впорався. Та й сама стрічка варта уваги – моторошна та еротична картина, отримала багато нагород.

Дія фільму розгортається в Лондоні в наприкінці XIX століття. Молодий юрист Джонатан Харкер зі своєю нареченою - красунею Міною, сповнені щастя та планів на майбутнє. Однак Джонатан повинен відвідати графа Дракулу, який живе в далекій Трансільванії. Клієнт Джонатана планує придбати нерухомість в Лондоні, саме для цього йому, нібито, і потрібен юрист. Але загадковий граф має і інші плани, зокрема, і на наречену Харкера.

"Безсмертна кохана" (1994 рік)

Драма "Безсмертна кохана" розкриває секрет того, чому твори Людвіга Ван Бетховена живуть у віках і зачіпають самі глибинні куточки душі. Критики вважають, що роль Бетховена – одна з найкращих в кар’єрі Олдмена.

"Шпигун, вийди геть!" (2011 рік)

 Події стрічки розгортаються в Англії у 70-ті роки 20 століття – у пік холодної війни.

Британська розвідка безуспішно намагається знайти російського зрадника в своєму тилу. Щоб виявити зрадника керівництво британської розвідки підключає до справи досвідченого агента МІ-6 Джорджа Смайлі (Гері Олдмен), якого доводиться відкликати з заслуженого відпочинку. Ситуація ускладняється тим, що "кріт" засів десь на самій верхівці влади, і всю операцію доводиться тримати у суворій таємниці. В ході розслідування Смайлі і сам перетворюється на мішень. Чи вдасться йому розплутати таємницю чи він цього і не прагне?

"Темні часи" (2017 рік)

За втілення на екрані колишнього прем'єр-міністра Великої Британії, Вінстона Черчилля Гері Олдмен отримав "Оскара". Кажуть, що своєї ролі британський актор готувався цілий рік, ретельно вивчаючи Черчилля.

Лілія Подоляк

Культура