ukenru
kozhen-pyatiy-ukrayinets-vvazhaye-scho-nova-vlada-lishe-imituye-zusillya-schodo-pokraschennya-situatsiyi-v-krayini

Кожен п'ятий українець вважає, що нова влада лише імітує зусилля щодо покращення ситуації в країні

 • 9144 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Характеризуючи дії влади, найчастіше громадяни України вважають, що нова влада намагається покращити ситуацію в країні, але їй це поки що переважно не вдається зробити. Проте 20% переконані, що нова влада не намагається покращити ситуацію в країні, а лише імітує зусилля в цьому напрямі. Такі дані були отримані в ході соціологічного опитування, передає УНН з посиланням на Центр Разумкова.

Загалом, характеризуючи дії влади, найчастіше громадяни України вважають, що нова влада намагається покращити ситуацію в країні, але їй це поки що переважно не вдається зробити (таку думку поділяють 41,5% респондентів), 29% опитаних вважають, що нова влада намагається покращити ситуацію в країні і багато в чому їй це вдається, і 20% – що нова влада не намагається покращити ситуацію в країні, а лише імітує зусилля в цьому напрямі.

При цьому 23% респондентів вважають, що дії нової влади виправдали їх сподівання, ще 5% – що дії нової влади виявилися кращими, ніж вони очікували, 9% заявили, що нова влада не виправдала їх сподівань, 12% – що від нової влади вони нічого доброго не очікували, так і сталося, 6% – що вони від нової влади нічого доброго не очікували, але вона виявилася ще гіршою, ніж вони думали. Але 40% опитаних громадян дотримуються думки, що ще занадто рано давати оцінку діям влади.

54,5% опитаних вважають, що дії Президента Зеленського в першу чергу спрямовані на захист загальнонаціональних інтересів, а 24,5% – що його дії насамперед спрямовані на захист власних інтересів та інтересів свого політичного оточення.

Довідка. Наведені дані були отримані в результаті дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 жовтня 2019 року. Було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, згідно з даними вересневого опитування, серед державних та суспільних інститутів громадяни найбільше довіряли Президенту України (79% опитаних), Збройним силам України (74%), волонтерським організаціям (69%).

Українські Національні Новини

Політика