ukenru
kosmichnomu-turizmu-buti-korabel-brensona-uspishno-prizemlivsya

Космічному туризму бути. Корабель Бренсона успішно приземлився

 • 29041 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Космоліт Річарда Бренсона успішно приземлився, а мільярдер став першим пасажиром свого туристичного ракетоплана, передає УНН.

Деталі

Космоліт Unity-22 компанії Virgin Galactic здійснив суборбітальний випробувальний політ з екіпажем. Апарат піднявся в небо з космопорту Америка в штаті Нью-Мексико, досяг лінії Кармана і успішно повернувся на Землю.

На борту Unity-22, крім Бренсона, знаходилися п'ять співробітників Virgin Galactic - пілоти-випробувачі Дейв Макай і Майкл Мазуччі, відповідальна за дослідження Сіріша Бандла, провідний інженер компанії Колін Беннет і глава програми підготовки астронавтів Бет Мозес.

Доповнення

Blue Origin планує свій політ в космос з екіпажем на 20 липня, причому одним з пасажирів теж стане власник компанії - засновник і колишній гендиректор Amazon Джефф Безос. Компанію Безосу складе його брат, 82-річна льотчиця і переможець аукціону, який заплатив за квиток 28 млн доларів. Про рішення полетіти в космос Безос оголосив ще на початку червня, однак Бренсон має намір його випередити.

WATCH LIVE: @RichardBranson and crew of mission specialists fly to space on @VirginGalactic’s #Unity22. A new space age is here... https://t.co/kLI6mGCUro

— Virgin Galactic (@virgingalactic) July 11, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу