ukenru
korabel-vms-ssha-viprobuvav-protichovnovu-lazernu-zbroyu-v-adenskiy-zatotsi

Корабель ВМС США випробував протичовнову лазерну зброю в Аденській затоці

 • 29515 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Військово-морські сили США випробували протичовнову лазерну зброю в Аденській затоці. Як пише AP, дану систему можна використовувати для протидії катерам-безпілотникам з бомбами, які використовують у Червоному морі єменські хусити, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що у вівторок, під час випробувань військовий корабель США Portland зробив тестовий постріл зі своєї системи лазерної зброї по цілі в Аденській затоці, яка відокремлює Східну Африку від Аравійського півострова.

5-й флот ВМС, що базується на Близькому Сході, описав лазер як такий,що "успішно вразив" ціль. Раніше Portland використовував лазер, щоб збити літаючий дрон в травні 2020 року.

Довідка

Laser Weapon System — (LaWS) - зброя спрямованої енергії (лазерна зброя), що розробляється в США на замовлення Військово-Морських сил США компанією Kratos Defense & Security Solutions.

Установка LaWS використовує твердотільний інфрачервоний лазер з регульованим рівнем "енергії пострілу". Установки потужністю 30 кВт має бути достатньо для оборони від безпілотників і невеликих суден. При цьому існує кілька режимів (рівнів енергії пострілу), як для засліплення систем управління, так і для нанесення фізичного пошкодження нападникам.

Додамо

У Туреччині пройшли перші в світі випробування безпілотного літального апарату з лазерною зброєю.

Українські Національні Новини

Новини Світу