kopengagen

Глобальний саміт миру: Україна провела консультації з радниками з питань національної безпеки низки країн

 • 1068615 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Українська делегація з Офісу Президента та МЗС зустрілась з політичними радниками та радниками із питань національної безпеки із низки країн в Копенгагені. Обговорювали Формулу миру Президента Володимира Зеленського. Потенційним місцем проведення Глобального саміту миру озвучили Україну, пише УНН з посиланням на керівника ОП Андрія Єрмака. 

Деталі

Відбулися консультації щодо ключових принципів миру з радниками із питань національної безпеки та політичними радниками з Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії. Ця зустріч є продовженням діалогу, який був розпочатий на саміті G7 у Хіросімі між лідерами України, країн G7 та Глобального Півдня, зазначив Єрмак. Українська делегація складалася з команди Офісу Президента та МЗС.

Під час консультацій Українська сторона ще раз розповіла міжнародним партнерам про деталі Формули миру Президента Володимира Зеленського.

"Я висловив переконання, що саме вона має стати основою для досягнення стійкого та справедливого миру для України, оскільки війна триває на нашій території", - зазначив Єрмак

Формула складається з 10 пунктів і ґрунтується на принципах Статуту ООН та міжнародного права. Крім того, кожен з напрямків української формули було закріплено у резолюціях Генасамблеї ООН. Сторони ще раз підтвердили свою прихильність нормам Статуту ООН та принципам міжнародного права.

За словами керівника ОП, радники з питань національної безпеки та політичні радники погодилися з тим, що формат консультацій є успішним, а також це гарний майданчик для продовження роботи та подальшого опрацювання питання про проведення Глобального саміту миру в майбутньому.

Цитата

"Ми домовилися продовжити формат консультацій. Мною були озвучені майданчики, які могли б стати потенційним місцем проведення Глобального саміту миру. Першою я запропонував Україну, як найбільш бажаний для нас варіант. До речі, чимало країн вже висловили готовність приймати в себе цей саміт, включно з такими міжнародними майданчиками як Генеральна Асамблея ООН", - повідомив Єрмак.

Керівника ОП зазначив, що зустріч радників у Копенгагені є чітким сигналом поваги до України та нашої справедливої боротьби, підтримки територіальної цілісності України та суверенітету, що є основоположними принципами ООН "які ми всі розділяємо".

"Участь значної кількості країн Глобального Півдня демонструє, що в стосунках наших країн відбуваються суттєві позитивні зміни і вихід на якісно новий рівень взаємостосунків. Вдячний за підтримку нашим західним союзникам. Відзначу справді конструктивний діалог. Дякую кожному за підтримку України та включеність в процеси світової безпеки", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія готова прийняти запропонований Україною мирний саміт, хоче присутності Індії, Китаю і Бразилії

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі