ukenru
kontroleri-zayavili-pro-nebezpeku-stolichnikh-yarmarok

Контролери заявили про небезпеку столичних ярмарок

 • 13906 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Києві зафіксували численні порушення ветеринарно-санітарних вимог під час проведення ярмаркових заходів у столиці, передає УНН із посиланням на прес-службу управління.

Йдеться, зокрема, про такі порушення:

- відсутність державної реєстрації потужності;

- відсутність засобів для підтримання належної особистої гігієни осіб, які проводять реалізацію харчових продуктів (потужності не забезпечені водою);

- поверхні столів та прилавків, що контактують з харчовими продуктами пошкоджені, виготовленні з матеріалів не придатних для миття; харчові продукти реалізуються в умовах і спосіб, що не забезпечує захист від забруднення, частково харчові продукти реалізуються без супровідних документів та/або ветеринарно-санітарної експертизи;

- реалізатори харчових продуктів працюють без відомостей про проходження періодичного медичного огляду та не представлені документи, що підтверджують навчання персоналу з питань гігієни та щодо гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова від держстандартів якості продукції є передчасною - Тригубенко

На підставі отриманою інформації контролери склали вісім приписів, винесли одне рішення про тимчасове зупинення діяльності, одне рішення про вилучення продукції з обігу.

"При не усунені вказаних вище порушень вимог законодавства існує загроза життю та здоров’ю громадян та мешканців міста Києва", - попереджають контролери.

Як писав УНН, фальсифікат вершкового масла на українському ринку становить близько 60%. Це означає, що в кожній другій пачці продукту тваринні жири замінені на рослинні, про що споживача етикетка товару, як правило, не інформує.

Також, понад 60% згущеного молока в Україні — теж є фальсифікатом. 

А сир у нашій країні, кажуть експерти, фальсифікований на 75%

Українські Національні Новини

Суспільство