"За період з 11 травня 2020 по 17 травня 2020 року здійснено 9 628 заходів нагляду (контролю) щодо дотримання зазначеними об’єктами санітарних норм та правил, визначених чинним законодавством та тимчасовими рекомендаціями щодо запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанови Головного державного санітарного лікаря від 9 травня 2020)", - йдеться в повідомленні.
Зокрема, перевірено:
- 4443 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, на 591 встановлено порушення;
- 1756 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 270 встановлено порушення;
- 354 заклади громадського харчування, із них на 45 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів;
- 722 перукарні та салони краси, на 149 встановлено порушення;
- 1653 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо), на 234 встановлено порушення.
Нагадаємо, в Україні для food-бізнесу розробили рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19.