Конкуренція між вітчизняними виробниками на тендерах з постачання продуктів харчування до Збройних сил України вплине на поліпшення якості харчування українських військових. Таку думку висловив директор м’ясопереробної фабрики ТОВ "АЛАН" Володимир Крихта в ексклюзивному коментарі УНН.
За його словами, конкуренція також призведе до зниження закупівельних цін і розширення асортименту продукції, яка постачатиметься у військові частини.
"Ми вважаємо, що безпосередня конкуренція між виробниками на тендерах позитивно вплине на поліпшення якості харчування в Збройних силах, адже за таких умов поставка продукції буде здійснюватися напряму виробником, що є додатковою гарантією, що буде отримано якісний продукт.
Конкуренція між вітчизняними виробниками продуктів харчування (а не між посередниками), на нашу думку, неодмінно призведе до зниження закупівельних цін, розширення асортименту та підвищення якості продукції", - ідеться у відповіді Володимира Крихти на запит УНН.
"Державний оператор тилу": презентація відбулася, що далі26.12.23, 09:45
Зважаючи на це, як зазначив Крихта, компанія вітає ініціативу нової команди Міноборони максимально розширити співпрацю з вітчизняними виробниками продуктів харчування та мінімізувати участь посередників у тендерах.
"Наша компанія позитивно ставиться до ініціативи Міністерства оборони України та Державної агенції "Державний оператор тилу" щодо мінімізації присутності посередників на тендерах із закупівлі харчування для армії та підтримує створення умов для допуску до тендерів якомога більшої кількості вітчизняних виробників, оскільки є постійним учасником закупівель через систему "Прозорро".
Компанія готова обговорювати впровадження цієї системи у відкритому діалозі з новою командою Міноборони, брати участь у таких закупівлях та за необхідності через зворотній зв'язок виробник (постачальник)-покупець вирішувати проблемні питання", - додав Володимир Крихта.