ukenru
konkurent-ukrayini-na-yevropeyskomu-rinku-kuryatini-pochav-zduvatisya

Конкурент України на європейському ринку курятини почав "здуватися"

 • 10169 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Бразильські птахівники завершили 2018 рік не зовсім вдало. У країні впало споживання, виробництво та експорт курятини, передає УНН з посиланням на Fleischwirtschaft International Magazine.

У минулому році виробництво курятини в Бразилії впало на 1,7% - до 12,8 млн тонн. Це при тому, що з 2012 по 2017 рік виробництво м'яса птиці в країні щорічно зростало.

Поряд з виробництвом, впало споживання продукту. Попит на курятину ослаб - економічна криза у країні.

"Наразі споживання на душу населення становить 41,8 кг, що набагато менше рекордного рівня в 47,4 кг, встановленого в 2011 році", - пише видання.

Експорт бразильської курятини - теж в мінусі. Одна з причин - падіння продажів продукту в ЄС. Це сталося на тлі харчового скандалу, коли на бразильських підприємствах зафіксували порушення правил безпеки і гігієни при виробництві продукту.

"Більш того, у середині 2018 року Китай ввів антидемпінгові мита на бразильське м'ясо птиці. Від цього куряча промисловість Бразилії серйозно постраждала", - пише видання.

Бразилія є топовим гравцем на світовому ринку курятини і одним з головних конкурентів України. В силу останніх подій Бразилія послабила позиції, чим скористалася Україна, витіснивши частково бразильську курятину і замінивши вітчизняною.

У ЄС Україна стабільно посідає третє місце серед експортерів, поступаючись Бразилії і Таїланду.

Більш того, не так давно Європейська комісія ініціювала збільшення квот на ввезення української курятини - з 20 тис. тонн до 70 тис. тонн в рік, що дозволить вітчизняним птахівникам істотно наростити поставки м'яса птиці в Європу.

Ініціативу ЄК пов'язують з найбільшим виробником курятини в Україні - агрохолдингом "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба) Юрія Косюка.

Українські Національні Новини

Економіка