ukenru
kongres-ssha-pereglyane-programi-robochikh-viz-dlya-programistiv

Конгрес США перегляне програми робочих віз для програмістів

 • 9858 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Група конгресменів від демократичної та республіканської партій внесла до Палати представників законопроект про реформування програми робочих віз H-1B і L-1 задля захисту американських висококваліфікованих фахівців, які конкурують за робочі місця з іноземцями. Про це повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

"Тут у США є кваліфіковані професіонали в області високих технологій. Багато з них не мають роботи і обтяжені боргами за отриману освіту. Деякі бізнесмени зловживають візовими програмами, запрошуючи до країни і експлуатуючи іноземних співробітників, і таким чином заради збагачення завдають удару по нашій робочій силі", – прокоментував законопроект конгресмен-демократ Білл Паскрелл у своєму твіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці торік отримали понад 1,2 млн віз у Польщі

Прихильники реформи вважають, що обмеження для американських компаній щодо працевлаштування іноземців дозволять захистити середній клас.

Робочі візи H-1B та L-1 надають американським і міжнародним роботодавцям, які працюють у США, можливість наймати на роботу безпосередньо у США іноземних співробітників.

Підкреслюється, що за даними візами до США прибуває, крім інших, значна кількість професіоналів IT сектору, включаючи українських програмістів.

Вказується, що законопроект, який вже отримав підтримку низки впливових профспілкових організацій, передбачає зобов'язання роботодавців докласти необхідних зусиль для прийому на роботу американців, перш ніж запрошувати іноземців.

Також роботодавцям можуть заборонити міняти американських співробітників на прибулих в США з візами H-1B і L-1 або надавати власникам віз преференції при прийомі на роботу.

Українські Національні Новини

Політика