ukenru
konferentsiyu-obsye-u-varshavi-vidkrili-movchaznoyu-aktsiyeyu-za-zvilnennya-sentsova

Конференцію ОБСЄ у Варшаві відкрили мовчазною акцією за звільнення Сенцова

 • 14960 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. У столиці Польщі Варшаві стартувала конференція ОБСЄ на тему дотримання прав і свобод людини, яку відкрили мовчазною акцією за звільнення з російського ув'язнення українського політв'язня Олега Сенцова. Про це повідомила координатор глобальної акції SaveOlegSentsov, правозахисниця Олександра Матвійчук у Facebook, передає УНН.

"На відкритті HDIM2018 (наради ОБСЄ з огляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру - ред.) ми провели мовчазну акцію #SaveOlegSentsov прямо на пленарному засіданні делегацій країн-учасниць ОБСЄ. Учасники із білими футболками #SaveOlegSentsov та чорними футболками #SaveOyub стали за спинами спікерів вітальної панелі", - повідомила вона.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Києві біля посольства Російської Федерації пройшла акція на підтримку українського режисера, бранця Кремля Олега Сенцова.

Додамо, Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Режисер перебуває у виправній колонії у місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в Росії і Криму.

Українські Національні Новини

Політика