komitet-vr-pidtrimav-zakonoproyekt-pro-dobrovilniy-viyskoviy-oblik-dlya-zhinok

Комітет ВР підтримав законопроєкт про добровільний військовий облік для жінок

 • 162538 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав законопроєкт про те, щоб жінки ставали на військовий облік добровільно. Про це в Telegram повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, інформує УНН.

Цитата

"Рада взялась за вирішення питання з обов’язковим військовим обліком для жінок. (...) За результатами засідання комітет нацбезпеки підтримав та прийняв за основу законопроєкт Максима Бужанського, де зазначається, що жінки, які мають медичну спеціальність – обов’язково беруться на військовий облік. Інші ж – за власним бажанням", – написав Гончаренко.

Додамо

Тепер цей законопроєкт винесуть на розгляд та голосування у Верховній Раді. Якщо його ухвалять у першому читанні, то далі за допомогою поправок можна буде ухвалювати подальші рішення, зазначив нардеп.

Нагадаємо

Як повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, не відповідає дійсності інформація про те, що з 1 жовтня жінки, професії яких є в переліку військово-облікових спеціальностей, мають обов'язково стати на військовий облік. Водночас вона нагадала, що є такі спеціальності, представники яких завжди ставали на облік – наприклад, медики. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Польща замовить 48 гаубиць Krab майже на 800 млн доларів

     • 107962 переглядiв

    Макрон назвав єдиний спосіб відновлення безпеки на ЗАЕС

     • 209882 переглядiв

    Китай схвалив першу у світі інгаляційну вакцину від Covid-19

     • 232335 переглядiв