ukenru
komitet-vr-pereglyanuv-svoye-rishennya-schodo-zaprovadzhennya-institutu-biznes-ombudsmena

Комітет ВР переглянув своє рішення щодо запровадження інституту бізнес-омбудсмена

 • 14021 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку переглянув своє рішення щодо законопроекту про Установу бізнес-омбудсмена в Україні. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу парламенту.

Цитата:

“Комітет з питань економічного розвитку на своєму засіданні 4 лютого розглянув проект Закону “Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні” № 3607, щодо якого 26 червня 2020 року Комітетом було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді прийнято його за основу. Законопроектом пропонується запровадити на законодавчому рівні в Україні інститут бізнес-омбудсмена”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Проектом визначаються правові засади створення та організації діяльності Установи бізнес-омбудсмена, напрями її діяльності, а також принципи її взаємовідносин, що належать до сфери управління органів державної влади або органів місцевого самоврядування.

За словами заступника голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського, під час консультацій були з’ясовані деякі неузгодженості цього законопроекту з Конституцією України і прозвучали рекомендації доопрацювати його з тим, щоб даний проект не містив ніяких суперечностей з Основним Законом.

“Зараз іде робота над розробкою цих коректив, тому я просив би змінити попереднє рішення Комітету і направити законопроект на повторне перше читання”, - сказав чиновник.

Доповнення

Ще у 2019 році до Ради мали внести доопрацьований законопроект про бізнес-омбудсмена.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба домовився з бізнес-омбудсменом про співпрацю для допомоги українському бізнесу.

Українські Національні Новини

Політика