ukenru
kolomoyskiy-khoche-pokhitnuti-vplivovist-prezidenta-cherez-pidkontrolni-partiyi-politolog

Коломойський хоче похитнути впливовість Президента через підконтрольні партії - політолог

 • 12416 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Екс-голова Дніпропетровської ОДА, бізнесмен Ігор Коломойський намагається посилити свій вплив на хід президентської передвиборчої кампанії. Про це в коментарі УНН повідомив політолог Олексій Якубін, коментуючи заяву Коломойського про підтримку партії "Відродження".

"Коломойський робить не першу заяву щодо того, якою він бачить президентську кампанію. Не виключаю, що він думає про проект "Слуга народу". Не секрет, що раніше він приділяв дуже багато уваги партії "УКРОП". І ми пам'ятаємо, що він достатньо активно використовував цю партію. Але, на скільки я розумію, дана партія так і не виправдала його сподівань. В "УКРОП" вкладалося багато ресурсів, але партія так і лишилась регіональною.

"Відродження" - це чергова спроба Коломойського "розкласти яйця в різні корзини". Він не хоче робити акцент виключно на партії "УКРОП", чи "Слуга народу", Коломойський хоче мати можливість впливу (на передвиборчу кампанію, - ред.) через різні політсили. Цією заявою Коломойський хоче частково похитнути впливовість Президента, а частково - посилити власне представництво", - сказав Якубін.

Також заяву Коломойського можна розцінювати як публічний сигнал про початок парламентських торгів, припустив політолог.

"Можливо, "Відродження" - це спроба Коломойського відшукати нові електоральні ніші. Можливо, це спроба погратися у своєрідні торги", - припустив Якубін.

Нагадаємо, екс-голова Дніпропетровської ОДА, бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що підтримує разом з мером Харкова Геннадієм Кернесом партію “Відродження”.

Також нагадаємо, лідером партії “Відродження” є народний депутат Віталій Хомутиннік, який водночас є бенефіціаром агрохолдингу “Кернел” та низки інших бізнес-активів.

Українські Національні Новини

Політика