ukenru
kolishnyu-golovu-mzs-avstriyi-i-podrugu-putina-visunuli-v-radu-direktoriv-rosnafti

Колишню голову МЗС Австрії і подругу Путіна висунули в раду директорів "Роснафти"

 • 21054 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Колишнього міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль висунули кандидатом для обрання до ради директорів "Роснафти". Про це йдеться в розпорядженні уряду Росії, опублікованому на офіційному порталі правової інформації, передає УНН.

Деталі

Кнайсль очолювала МЗС Австрії з 2017 по 2019 роки. Відома вона серед іншого ще і тим, що на весілля до міністра в 2018 році їздив президент Росії Володимир Путін.

Також варто відзначити, що в Раді директорів "Роснафти" пост є і у колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера, який активно захищає інтереси Росії, а ще в минулому році назвав посла України "карликом".

Варто відзначити, що раніше в цьому році Шредер все ж виступив з публічною критикою Кремля - ​​вперше, і навіть визнав анексію Криму "порушенням права".

Доповнення

Події відбуваються на тлі спроби Росії добудувати проект газопроводу "Північний потік -2", який намагаються заблокувати США, і підтримує низка європейських країн - включаючи Австрію і Німеччину.

Довідково

Російський газопровід "Північний потік-2" будується для поставок газу в Німеччину в обхід України. В Україні вказують на політичність цього проекту і на те, що якщо "Північний потік-2" буде побудований, Росія організовує серію провокацій, щоб остаточно припинити транзит через Україну. Німеччина заявляє, що не вважає цей проект політичним, і зробила кроки, спрямовані на збереження транзиту газу через Україну.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні назвав будівництво "Північного потоку - 2" четвертим потужним ударом по Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу