kolishnogo-prezidenta-par-zvilnili-vid-uvyaznennya-cherez-brak-mists-u-vyaznitsi

Колишнього президента ПАР звільнили від ув'язнення через брак місць у в'язниці

 • 967815 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Колишній президент Південної Африки Джейкоб Зума звільнений від відбування покарання у в'язниці через переповненість тюрми. Раніше його було звільнено умовно-достроково за медичними показаннями, але суд визнав незаконним таке рішення, повідомляє ВВС, передає УНН.

Деталі

Цього разу міністр юстиції країни Рональд Ламола заявив, що Зуму звільнили від відбування покарання через переповненість в'язниць. За даними влади ПАР, кількість ув'язнених у Південній Африці нині на 47% перевищує офіційну місткість.

Колишнього президента було офіційно включено до програми звільнення злочинців "з низьким рівнем небезпеки для суспільства". Програма здійснюється із квітня цього року з метою "розвантаження" в'язниць. За даними влади ПАР, за минулі місяці з камер було звільнено 9 тисяч людей.

Зазначається,що рішення про звільнення Зуми було ухвалено без втручання з боку політиків. До того ж, колишній президент Південної Африки не користувався у в'язниці жодними привілеями.

Доповнення

Зума був президентом Південно-Африканської Республіки з 2009 по 2018 рік. Його правління було ознаменовано серією корупційних скандалів. У 2018 році він був змушений піти у відставку після того, як його партія, Африканський національний конгрес, відкликала його підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд ПАР звернувся за ордером на арешт путіна

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі обійшлося без втрат - Вілкул

     • 797899 переглядiв

    У Кривому Розі вибухи - Вілкул

     • 2806298 переглядiв

    Кількість самогубств у США досягла рекордного рівня - CDC

     • 1190911 переглядiв

    Житомир через аварію залишився без води

     • 1203412 переглядiв