kolishnogo-direktora-aeroportu-uzhgorod-ta-dvokh-posadovtsiv-suditimut-za-mayzhe-1-mln-grn-zbitkiv

Колишнього директора аеропорту Ужгород та двох посадовців судитимуть за майже 1 млн грн збитків

 • 9837 переглядiв

"Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього очільника міжнародного аеропорту "Ужгород", директора підрядної фірми та інженера з технагляду. Вказані особи були задіяні при проведенні реконструкції об’єктів інфраструктури летовища", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що обвинувачені, попередньо домовившись між собою, внесли зміни до документації щодо проведення реконструкції огорожі території аеропорту. Вони завищили обсяги виконаних робіт та вартість використаних будівельних матеріалів.

"Згідно з тендером, загальна вартість робіт становила більше 7 млн грн, а збитки від дій посадовців, за висновками експертів, – понад 910 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Так, в.о. керівника летовища та директор фірми-підрядника обвинувачуються у, відповідно, розтраті та привласненні коштів в особливо великому розмірі та службовому підробленні, що вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст.191, ч.2 ст. 28 - ч.1 ст.366 ККУ). Дії інженера з технагляду Закарпатської ОДА кваліфіковані як пособництво у розтраті бюджетних коштів та службове підроблення документів, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст. 27 – ч.5 ст.191, ч.5 ст. 27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 ККУ).

Нагадаємо, у Києві судитимуть посадовця КП “Київтеплоенерго” та директора приватного підприємства, які підозрюються у завданні збитків на суму близько 44 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У лікарнях для хворих на COVID-19 задіяно 10% апаратів ШВЛ - МОЗ

     • 11176 переглядiв