ukenru
kolchenko-ogolosiv-goloduvannya-solidarnosti-iz-sentsovim

Кольченко оголосив голодування солідарності із Сенцовим

 • 11004 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Українець Олександр Кольченко, засуджений у РФ за обвинуваченням у терористичній діяльності, оголосив голодування солідарності із іншим політв'язне Олегом Сенцовим. Про це у Facebook повідомив російський юрист Павло Чиков з посиланням на адвоката українця Андрія Лепьохіна, передає УНН.

"Олександр Кольченко оголосив голодування солідарності з Олегом Сенцової в колонії Челябінська. Про це повідомив його адвокат Андрій Лепехин, який щойно вийшов із зустрічі з ним. Кольченко написав заяву на ім'я начальника колонії. Вимога одна - звільнити Сенцова", - написав юрист.

Як повідомляв УНН, український політв'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, які перебувають в Росії і на території анексованого Криму.

О.Кольченко 25 серпня 2015 року був засуджений російським судом до 10 років позбавлення волі з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

О.Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

Українські Національні Новини

Політика