ukenru
kokteyl-krivava-meri-potrapiv-do-pereliku-naybilsh-korisnikh-vidiv-alkogolyu

Коктейль "Кривава Мері" потрапив до переліку найбільш корисних видів алкоголю

 • 44822 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Американські експерти склали топ найкорисніших видів алкоголю. До переліку, окрім вина і темного пива, потрапив також коктейль "Кривава Мері", передає УНН з посиланням на Gizmodo.

Червоне вино

Червоне вино має велику поживну цінність. У пляшці червоного вина міститься від 4% до 9% денної норми заліза, 9,4% калію і 5% відсотків магнію. Також червоне вино багате антиоксидантами, такими як "флавоноїди" і "нефлавоноїди" (ресвератрол). Зокрема, ресвератрол знижує ризик утворення тромбів і рівень "поганого" холестерину в крові, зазначає видання.

"Понад те, червоне вино низькокалорійне: як правило, калорійність одного келиха становить від 110 до 130", - сказано в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна горілка в Україні: цікаві факти

Темне пиво

Темне пиво низькокалорійне - всього 128 калорій в 12 унціях (приблизно 350 мл). Темне пиво має антиоксидантні властивості, тому регулярне вживання темного пива (у помірних дозах) знижує ризик захворювань серцево-судинної системи, зокрема - появи тромбів, стверджують автора публікації.

"Кривава Мері"

Дуже низькокалорійний коктейль і містить масу живильних речовин. До складу коктейлю входить томатний сік, а найбільш активними інгредієнтами помідорів є лікопін (захищає від захворювань простати), катехіни (захищає шкіру), зеаксантин (захищає очі), вітамін А і флавоноїдні антиоксиданти, такі як альфа- і бета-каротин, ксантіни і лютеїн, вітамін С і калій.

"Також, помідори володіють багатьма протираковими властивостями. А хрін, що нерідко входить до складу напою, бореться з застудою, володіє знеболюючими, антибіотичними властивостями, захищає від інфекцій сечовивідних шляхів, володіє протираковими властивостями, які називають глюкозинолатами", - наголошується в статті.

Селера, що також часто входить до складу коктейлю, нормалізує кров'яний тиск, допомагає в боротьбі з безсонням, запобігає появі каменів в нирках, уточнюється в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журнал Nature розповів про несподівану користь горілки

"Сангрія"

Цей іспанський напій готують з червоного вина (іноді ігристого) з додаванням свіжих фруктів, цукру і невеликої кількості міцного алкоголю - лікеру, бренді або рому.

"Завдяки вину і фруктам в напої міститься багато вітаміну С і антиоксидантів. А деякі дослідники говорять, що "Сангрія" - це червоне вино в квадраті", - сказано в статті.

Нагадаємо, експерти українського горілчаного бренду Prime розповіли секрети приготування "Кривавої Мері".

Українські Національні Новини

Суспільство