ukenru
kobolyev-rozpoviv-koli-chekati-nastupnikh-tristoronnikh-peregovoriv

Коболєв розповів, коли чекати наступних тристоронніх переговорів

 • 9434 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Навесні 2019 року мають відбутися чергові газові переговори між Україною, Росією та ЄС. Про це заявив журналістам після проведення тристоронніх газових консультацій у Брюсселі голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболев, передає кореспондент УНН.

"Ми вдячні Європейській комісії, яка підтвердила, що… Україна має повне право, якщо ми бажаємо, подавати новий позов, і це наша справа. Також ми вдячні за пропозицію команди пана Шефчовича, яку вона зробила під кінець цих перемовин", - сказав Коболєв.

За його словами, Єврокомісія надала Україні певну "точка відліку, яку точно будемо розглядати".

"Ми вперше її почули, вперше її отримали. Сподіваюся, що найближчі два місяці у нас буде достатньо часу, щоб повернутися в Київ і обговорити як в "Нафтогазі", так і з нашими акціонерами. Це пропозиція щодо можливих обсягів і термінів контракту після 2019 року", - зазначив глава "Нафтогазу".

За його словами, українська сторона надалі буде проводити оцінку пропозицій, почутих на зустрічі.

"Ми зробимо свою домашню роботу, і ми домовились з Європейською Комісією, що весною, я так розумію у березні чи в квітні, буде наступна зустріч, коли ми вже обговоримо реакцію на саме їх пропозицію... Сподіваюсь на тристоронній формат", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, Єврокомісія запропонувала РФ і Україні обговорити проект транзиту газу терміном дії більше ніж на 10 років.

Як повідомляв УНН, голова російської компанії "Газпром" Олексій Міллер запропонував українській стороні продовжити всі існуючі контракти без проведення консультацій. Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, "Нафтогаз" готовий розглядати майбутні угоди, запропоновані Міллером щодо продовження транзиту газу через Україну після 2019 року, тільки у випадку повної відповідності угод європейському законодавству.

Нагадаємо, у Брюсселі завершились газові переговори між Україною, Росією і ЄС.

Перед тристоронніми переговорами Єврокомісія традиційно провела двосторонні зустрічі окремо з Росією і Україною.

Раніше УНН повідомляв, що тристороння газова зустріч повинна була відбутися в Брюсселі після обіду 21 січня за участю віце-президента Єврокомісії з питань Енергосоюзу Мароша Шефчовича, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра енергетики Росії Олександра Новака.

Переговори присвячені питанню транзиту газу по території України з РФ в ЄС з 1 січня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика