ukenru
kobolyev-rosiya-ne-maye-neobkhidnikh-tekhnologiy-dlya-zavershennya-pivnichnogo-potoku-2

Коболєв: Росія не має необхідних технологій для завершення "Північного потоку-2"

 • 10149 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Російська сторона не володіє необхідними технологіями, щоб завершити будівництво проекту газогону "Північний потік-2". Про це в інтерв’ю німецькому виданню Die Zeit розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНН.

Так, коментуючі запроваджені нещодавно американські санкції щодо "Північного потоку-2", Коболєв зазначив, що "ці санкції є надзвичайно корисними для енергетичної безпеки Європи та України".

"Ці санкції зупинять "Північний потік-2". Російська сторона не володіє необхідними технологіями, щоб завершити проект", - підкреслив він.

На прохання журналіста прокоментувати заяви російської сторони, яка запевняє у здатності закінчити "Північний потік-2", лише з деякою затримкою, голова правління Нафтогазу нагадав про те, що Росія славиться поширенням фейків.

"Як журналісти, ви маєте бути в курсі, яка величезна кількість дезінформації використовується, і Росія в цьому лідер. За кілька днів до запровадження санкцій німці та росіяни намагалися переконати американців, що санкції не матимуть ніякого ефекту на "Північний потік-2". Вони свідомо брехали", - додав він.

Нагадаємо, в кінці 2019 року президент США Дональд Трамп підписав закон про оборонний бюджет країни, в який було включено положення про санкції щодо “Північного потоку-2”, в тому числі проти компаній, які погодилися взяти участь в даному проекті.

Нові санкції проти проекту газопроводу “Північний потік-2” з боку США можуть бути введені вже в лютому-березні 2020 року.
Коментуючи введення санкцій, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що “Північний потік-2” є максимально “прозорим”, "передбачуваним" і "вигідним" проектом як для РФ, так і для європейських споживачів, тому газопровід буде добудований, незважаючи на “безпрецедентний” опір.

Українські Національні Новини

Політика