ukenru
kobolyev-ochikuye-povernennya-borgu-gazpromu-protyagom-nastupnogo-roku

Коболєв очікує повернення боргу "Газпрому" протягом наступного року

 • 15087 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Гроші, які згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу "Газпром" зобов’язаний повернути НАК "Нафтогазу України", можуть бути стягнуті з російського монополіста протягом наступного року. Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі радіо НВ, передає УНН.

"Ми вже почали її (сатисфакцію – ред.) від "Газпрому" отримувати, ми почали списувати надлишкові кошти, які нам "Газпром" переводив за транзит. Це по-перше. По-друге, ми ініціювали судові процеси вже в 6 юрисдикціях, у трьох з них у нас найближчим часом відбудуться слухання щодо примусового продажу – там уже відбулися арешти активів", - зазначив Коболєв.

За його словами, за кордоном у "Газпрому" є майно на десятки мільярдів доларів, суди вже арештували майно на суму, яка перевищує борг перед "Нафтогазом" (2,6 млрд доларів).

"Я думаю, це реально зробити десь протягом року", - підкреслив чиновник, відповідаючи на запитання, коли можуть бути стягнуті кошти з "Газпрому".

При цьому він зазначив, що судові слухання відбуваються у судах Швейцарії, Голландії та Великобританії.

Нагадаємо, американські суди почали задовольняти позови НАК "Нафтогаз України" щодо отримання інформації для стягнення боргу з "Газпрому", зокрема, суд у Нью-Йорку дозволив "Нафтогазу" отримати дані про європейські активи російської газової монополії, а рішенням Стокгольмського арбітражу, “Нафтогаз” домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами арбітражних проваджень у Стокгольмі “Газпром” повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

Українські Національні Новини

Політика