kniaziev-otrymav-podarunok-u-vyhliadi-orendy-kvartyry-na-lypkakh-yoho-vyznaly-vynnym-u-porushenni-obmezhen-i-konfiskuvaly-906-tys-hrn-nazk

Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири на Липках: його визнали винним у порушенні обмежень і конфіскували 906 тис. грн - НАЗК

 • 29634 переглядiв

Екс-голову суду Всеволода Князєва визнали винним за матеріалами НАЗК та оштрафували на 2 550 грн; подарунок на 906 600 грн. було конфісковано.

Суд конфіскував подарунок на 906 тис. грн ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва та визнав його винним за матеріалами НАЗК, повідомили в агентстві у середу, пише УНН.

Деталі

"Печерський районний суд міста Києва на підставі матеріалів НАЗК визнав винним колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. Крім того, суд зобов’язав Князєва сплатити штраф в розмірі 2 550 грн, а також конфіскував подарунок в сумі 906 600 грн", - ідеться у повідомленні.

Як зазначили у НАЗК, порушуючи визначену законодавчо заборону, "Всеволод Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла". "На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тис. грн", - ідеться у повідомленні.

Постанова суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня винесення і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Доповнення

13 жовтня голова НАЗК Олександр Новіков склав протокол стосовно ексочільника Верховного Суду про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП.

Юлія Шрамко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ситуація на фронті не зайшла в глухий кут - Тарнавський

     • 30846 переглядiв

    Помер колишній голова Бундестагу Вольфганг Шойбле

     • 116210 переглядiв