kneset-izrayilyu-maye-namir-u-nayblizhchi-tizhni-ratifikuvati-ugodu-pro-vilnu-torgivlyu-z-ukrayinoyu-mzs

Кнесет Ізраїлю має намір у найближчі тижні ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Україною - МЗС

 • 12669 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Новий Кнесет Ізраїлю має намір у найближчі тижні ратифікувати Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Про це повідомив міністр закордонних справ Держави Ізраїль Габі Ашкеназі під час розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає УНН із посиланням на пресслужбу МЗС.

Як повідомили у МЗС, 15 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з новим міністром закордонних справ Держави Ізраїль Габі Ашкеназі.

Кулеба привітав ізраїльського колегу з призначенням на посаду глави зовнішньополітичного відомства Держави Ізраїль, йдеться у повідомленні.

"Міністри домовилися підтримувати дружні особисті стосунки, надалі розвивати торгівлю між двома країнами, підтримувати високий рівень політичного діалогу та продовжити взаємну підтримку у міжнародних організаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обговорив зі спікером Кнесету Ізраїлю розвиток туризму та запровадження ЗВТ

На запит глави МЗС України, міністр закордонних справ Держави Ізраїль запевнив, що новий Кнесет Ізраїлю має намір у найближчі тижні ратифікувати Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем", - повідомили у МЗС.

Як зазначено у повідомленні, Дмитро Кулеба запросив ізраїльського колегу, який ніколи раніше не відвідував Україну, відвідати з візитом нашу державу, щойно обставини дозволятимуть. Габі Ашкеназі прийняв запрошення. У свою чергу, Дмитро Кулеба прийняв запрошення ізраїльського колеги відвідати з робочим візитом Державу Ізраїль.

Довідка: у 2019 році загальний торговельний обіг між Україною та Ізраїлем склав 1 млрд 116,3 млн дол.

Угода про вільну торгівлю між Україною та Державою Ізраїль була укладена 21 січня 2019 року. Українська сторона завершила процедуру ратифікації 6 серпня 2019 року, ратифікація новообраним Кнесетом (парламентом) Держави Ізраїль очікується найближчим часом.

За даними експертів, повноцінне функціонування Угоди про вільну торгівлю дозволить удвічі збільшити товарообіг між країнами у короткостроковій перспективі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Оголошено дати Євробачення-2021

     • 30652 переглядiв

    Велика палата ВС припинила провадження у "справі Суркісів"

     • 9654 переглядiв