ukenru
kndr-zdiysnila-zapusk-dekilkokh-boyovikh-snaryadiv-na-scho-u-yaponiyi-vislovili-krayniy-zhal

КНДР здійснила запуск декількох бойових снарядів, на що у Японії висловили "крайній жаль"

 • 9970 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. КНДР здійснила в середу вранці запуск декількох снарядів. Про це повідомило південнокорейське агентство Yonhap, передає УНН.

За даними видання, КНДР "провела запуск декількох невпізнаних снарядів в середу вранці". Об'єднаний комітет начальників штабів зазначає, що "запуск був проведений з півострова Ходо на території північнокорейської провінції Південна Хамгьон, розташованої на східному узбережжі".

Комітет, як йдеться у заяві, "відстежує ситуацію на предмет нових запусків і підтримує стан готовності у військах".

Як зазначили в Міністерстві оборони Японії, у своїй реакції на запуск ракет КНДР - це може бути потенційним порушенням діючих резолюцій Ради Безпеки ООН і заслуговує "крайнього жалю".

"Якщо це були балістичні ракети, то запуск є порушенням діючих резолюцій ООН. І це заслуговує крайнього жалю", - наводить  слова міністра оборони Японії Такесі Івая агентство Kyodo.

Також в японському оборонному відомстві зазначили, що запущені КНДР снаряди не досягнули японських територіальних вод або виключної економічної зони країни в Японському морі. Ніякого збитку або прямої загрози для національної безпеки Японії також зафіксовано не було.

Нагадаємо, в КНДР створили щонайменше 12 одиниць ядерної зброї з моменту першого саміту Трампа та Кім Чен Ина.

Українські Національні Новини

Новини Світу