ukenru
kndr-i-pivdenna-koreya-provedut-peregovori-na-ministerskomu-rivni

КНДР і Південна Корея проведуть переговори на міністерському рівні

 • 22945 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. КНДР і Південна Корея проведуть у вівторок на міністерському рівні переговори про шляхи поліпшення відносин і можливу участь північнокорейських спортсменів в Олімпіаді в Пхенчхан, передає УНН з посиланням на РІА “Новини”.

Зустріч буде проходити у пункті переговорів Пханмунджом у південній частині демілітаризованої зони у так званому “Будинку світу”, де в минулому неодноразово вели діалог представники КНДР і Південної Кореї. У північній частині буферної зони для цих цілей також є обладнана для переговорів будівлю “Тхонільгак” (“Павільйон об’єднання”). Не виключено, що наступний раунд переговорів Півдня і Півночі, якщо він буде потрібно, відбудеться саме там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР назвала членів своєї делегації для переговорів з Південною Кореєю

Глава південнокорейської делегації Чо Мін Гюн заявив напередодні журналістам, що на переговорах обговорення буде зосереджено на питаннях участі КНДР в Олімпіаді, а також можуть бути розглянуті питання ослаблення напруженості, в тому числі відновлення обміну між родичами, роз’єднаними в результаті розколу країни на Півдні і Півночі.

Як раніше повідомляло УНН, під час новорічного звернення до народу лідер Північної Кореї заявив про наміри відправити на Олімпіаду олімпійську делегацію. Президент Південної Кореї Мун Чже Ін віддав доручення уряду почати підготовку до переговорів з КНДР відносно її можливого допуску до майбутніх зимових Олімпійських Ігор в Пхенчхані. Пізніше КНДР заявила про відкриття 3 січня спеціальної “гарячої лінії” прикордонного спецзв’язку з Південною Кореєю. 5 січня міністерство об’єднання Республіки Корея оголосило про те, що Пхеньян прийняв пропозицію Сеула про проведення вперше з грудня 2015 роки переговорів на високому рівні. Вони повинні пройти 9 січня в Пханмунджомі. Очікується, що темою консультацій стане можливу участь збірної КНДР в майбутніх зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхенчхані.

Українські Національні Новини

Новини Світу