ukenru
kndr-dozvolila-dvom-spivrobitnikam-oon-z-malayziyi-pokinuti-krayinu

КНДР дозволила двом співробітникам ООН з Малайзії покинути країну

 • 9196 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Північна Корея дозволила в четвер двом співробітникам ООН з Малайзії покинути Пхеньян. Про це повідомила представник Всесвітньої продовольчої програми (WFP), передає УНН з посиланням на Радио Свобода.

Як зазначається, двоє малайзійських співробітників Міжнародної програми допомоги ООН прибули до Пекіна.

Уряд Малайзії також веде переговори про зняття заборони на виїзд ще дев'яти громадян, які все ще перебувають у Пхеньяні.

Північна Корея заборонила громадянам Малайзії у вівторок залишати цю країну. Це сталося після того, як влада Малайзії звинуватили КНДР у вбивстві в Куала-Лумпурі Кім Чен Нама, зведеного брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Дев'ять малайзійців, які залишилися, перебувають у посольстві в Пхеньяні, не маючи можливості покинути країну.

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак заявив в четвер, що відносини з Північною Кореєю не будуть перервані. У його заяві йдеться, що "дипломатичні відносини між Малайзією і Північна Корея не будуть розірвані, оскільки нам потрібно продовжувати спілкуватися з ними, щоб знайти рішення". Наджіб Разак сказав, що Малайзія не відмовиться від твердого підходу до Північної Кореї, додавши, що всі малайзійці, які залишилися в Північній Кореї, перебувають в безпеці.

13 лютого в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура Кім Чен Нам був убитий. Малайзійська поліція вважає, що на нього напали двоє жінок, які бризнули йому в обличчя хімічну речовину, за класифікацією ООН відноситься до зброї масового знищення.

Нагадаємо, Малайзія оголосила посла КНДР персоною нон грата.

Українські Національні Новини

Новини Світу